MSN

26.04.2017 – Părintele arhidiacon Alexandru Racu a trecut la Domnul

Biroul de Presa | 26 aprilie 2017

Miercuri, 26 aprilie, la orele 00,30, a plecat dintre noi părintele arhidiacon Alexandru Racu. Trupul neînsufleţit va fi depus în cursul zilei de astăzi la capela Paraclisului „Madona Dudu” din Craiova. Slujba de prohodire va avea loc tot aici, în ziua de vineri, 28 aprilie, la orele prânzului.
Părintele arhidiacon Alexandru Racu s-a născut la …..Citeste mai departe

25.04.2017 – Faza naţională a Olimpiadei de Religie pentru învăţământul laic, la Craiova

Biroul de Presa | 25 aprilie 2017

Cetatea Băniei găzduieşe în perioada 24-28 aprilie faza naţională a Olimpiadei de Religie pentru elevii din învăţământul laic, clasele VII-XII. Deschiderea oficială a activităţii a fost prefaţată de o slujbă de Te Deum, la Paraclisul Mitropolitan „Maica Precista” – Dudu din Craiova.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, municipiul Craiova …..Citeste mai departe

24.04.2017 – Evenimente liturgice în Arhiepiscopia Craiovei: Biserici şi mănăstiri în haină de praznic

Biroul de Presa | 24 aprilie 2017

Mai multe biserici şi mănăstiri din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei s-au înveşmântat de sărbătoare la finele săptămânii trecute. Bucuria sfântă a Săptămânii Luminate a fost împlinită de participarea intensă la rugăciune a credincioşilor oltenie în Mănăstirile Maglavit, Lainici sau Prisaca, precum şi în parohiile închinate Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.
La finele unei săptămâni împodobite cu slujbe …..Citeste mai departe

24.04.2017 – Slujire arhierească la Biserica „Izvorul Tămăduirii” din Municipiul Băilești

Biroul de Presa | 24 aprilie 2017

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, s-a aflat duminică, 24 aprilie, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, în mijlocul credincioșilor din Municipiul Băilești, care îl are ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Mare Mucenic.
Câteva sute de credincioși au fost prezenți la slujba religioasă săvârșită la Biserica „Izvorul Tămăduirii” de Înaltpreasfinția …..Citeste mai departe

20.04.2017 – Slujiri ale ierarhilor din Mitropolia Olteniei

Biroul de Presa | 20 aprilie 2017

Vineri, 21 aprilie, de praznicul “Izvorul Tămăduirii”, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, va săvârşi Sfânta Liturghie la hramul Mănăstirii Maglavit din judeţul Dolj.
Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, va sluji la Biserica din Parohia Băile Olăneşti, Protoieria Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, va sluji împreună cu …..Citeste mai departe