MSN

20.10.2017 – „Împreună de Sfântul Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”

Biroul de Presa | 20 octombrie 2017

Încă din cele mai vechi timpuri Sfântul Dimitrie – izvorâtorul de mir a fost considerat ca fiind ocrotitorul orașului Craiova. Toți marii Bani ai Craiovei, precum și viteji ostași ai Băniei priveau la vitejia acestui sfânt martir al creștinătăți ce s-a nevoit în cetatea Tesalonicului.
Catedrala din Craiova, ridicată lângă vestita Casă a Băniei, locul …..Citeste mai departe

20.10.2017 – IPS Părinte Irineu în mijlocul copiilor de la Centrul Social „Sf. Nicolae: Activităţi interactive de „Ziua Porţilor Deschise”

Biroul de Presa | 20 octombrie 2017

Un nou eveniment social educativ, „Zilele Portilor Deschise”, a luat naştere din buna colaborarea a Centrului Social de Zi pentru Copii „Sfântul Nicolae” din Bucureşti, administrat de Arhiepiscopia Craiovei, şi voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. Evenimentul s-a desfăşurat în zilele de 18 şi 19 octombrie.

În cadrul evenimentelor dedicate „Zilelor porţilor deschise”, Centrului Social de …..Citeste mai departe

18.10.2017 – „Ziua Internațională a persoanelor fără adăpost”: Activităţi interactive la Centrul „Sfântul Vasile” din Craiova

Biroul de Presa | 18 octombrie 2017

Centrul pentru persoane fără adăpost „Sfântul Vasile” din Craiova, coordonat de Asociația „Vasiliada”, a marcat în această săptămână „Ziua Internațională a persoanelor fără adăpost” prin diverse activități specifice acestei categorii de persoane defavorizate.  Cu acest prilej, beneficiarii centrului social au fost antrenaţi în diverse activități de recreere, prin jocuri terapeutice.

Organizate cu scopul de a …..Citeste mai departe

17.10.2017 – „Zilele Porților Deschise”, la Centrul social „Sfântul Nicolae” din București al Arhiepiscopiei Craiovei

Biroul de Presa | 17 octombrie 2017

Centrul Social de Zi pentru Copii „Sfântul Nicolae” din București al Arhiepiscopiei Craiovei- Mitropoliei Olteniei împreună cu Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, parter al acestui eveniment, organizează  miercuri și joi, 18-19 octombrie 2017, „Zilele Porților Deschise”.
Evenimentul este dedicat părinților copiilor, școlilor, organizațiilor non-guvernamentale, parohiilor și universităților cu care Centrul ”Sfântul Nicolae” a colaborat în perioada …..Citeste mai departe

17.10.2017 – Pelerini craioveni pe meleaguri gorjene de praznicul Sfintei Parascheva: Bucurii duhovniceşti în Parohia Strâmba-Jiu

Biroul de Presa | 17 octombrie 2017

Parohia Strâmba-Jiu, din Protopopiatul Târgu Jiu Sud, judeţul Gorj, a devenit loc de pelerinaj pentru mai mulţi credincioşi de la Biserica Obedeanu din Craiova, care au poposit aici sâmbătă, 14 octombrie, cu prilejul praznicului Sfintei Preacuvioase Parascheva. Sărbătoarea a fost centrată în jurul Sfintei Liturghii, săvârşită în biserica parohială de un sobor de preoţi.

…..Citeste mai departe