MSN

31.08.2011 – Noi centre sociale pentru copiii defavorizaţi, în Arhiepiscopia Craiovei

Biroul de Presa | 31 august 2011

Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, şi Marilena Bogheanu, Directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia, au semnat marţi, 30 august, la Craiova, două importante contracte care urmează să fie finanţate prin intermediul Programului Operaţional Regional 2007-2013.
Primul contract are ca obiect înfiinţarea la Craiova, pe strada Amaradia nr. 15, …..Citeste mai departe

31.08.2011 – „Valenţe creştine în gândirea lui Mircea Eliade”: O nouă lucrare publicată la Editura „Mitropolia Olteniei”

Biroul de Presa | 31 august 2011

 
Editura „Mitropolia Olteniei” a publicat de curând lucrarea „Valenţe creştine în gândirea lui Mircea Eliade”, semnată de Adrian Boldişor. Mult aşteptata publicaţie este tipărită în condiţii grafice deosebite, aduce înaintea cititorilor o laborioasă şi complexă cercetare de nivel academic şi este prefaţată de Înalt Preasfinţitul Acad. Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei.
După cum ne-am obişnuit, apariţiile …..Citeste mai departe

31.08.2011 – „Sf.Ioan Botezătorul se jertfeşte pentru credinţa în adevăr şi dreptate”

Biroul de Presa | 31 august 2011

 
Rep.: – ÎPS Voastră, cu bunăvoinţa şi competenţa Întâistătătorului Mitropoliei Olteniei, vă rug să evidenţiaţi semnificaţia deosebită a sărbătorii de ieri, a Tăieri Capului Sf. Ioan Botezătorul?
-Pot spune că Sf. Ioan Botezătorul este în centrul atenţiei noastre, al praznicului nostru, pentru că el este acela pe care îl prăznuim. Faptul că el este acela …..Citeste mai departe

30.08.2011 – Asociaţia Vasiliada, în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi: Dezbatere despre şansele de integrare pe piaţa muncii, la Craiova

Biroul de Presa | 30 august 2011

 
Asociaţia Vasiliada, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, a organizat astăzi dezbaterea cu tema „Povești de succes în integrarea pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”. Evenimentul s-a desfăşurat la Centrul de zi pentru persoane vârstnice „Mitropolitul Firmilian” din Craiova, în prezenţa Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu.

 
            Persoanele cu dizabilităţi au constituit dintotdeauna o preocupare frecventă …..Citeste mai departe

30.08.2011 – COMUNICAT DE PRESĂ

Biroul de Presa | 30 august 2011

Mitropolia Olteniei nu este împotriva restaurantelor şi a hotelurilor, ci dimpotrivă respectă activitatea fiecărui cetăţean cu condiţia de a-şi desfăşura activitatea în mod legal şi de a nu deranja pe nimeni prin exercitarea lucrării lui.
Cât priveşte conflictul dintre Mitropolie şi locaţiile din jurul ei, precizăm că durează de ani de zile, nu de acum …..Citeste mai departe