MSN

19.07.2018 – Programul slujirilor arhiereşti ale IPS Părinte Irineu

Biroul de Presa | 19 iulie 2018

Sâmbătă, 21 iuilie 2018, Înaltpresfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, va săvârşi Sfânta Liturghie şi slujba de sfinţire a Bisericii “Sfântul Cuvios Nicodim de la Tismana” din Parohia Ponoarele, judeţul Mehedinţi (în apropierea celui mai mare pod natural din România şi al doilea din Europa, cunoscut sub numele de “Podul lui Dumnezeu”). …..Citeste mai departe

19.07.2018 – Mitropolitul Olteniei va sluji de Sfântul Ilie la hramul Mânăstirii de la Sanatoriul Dobriţa

Biroul de Presa | 19 iulie 2018

Vineri, 20 iulie 2018,  în ziua de prăznuire a Sfântului Prooroc Ilie  Tesviteanul, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Olteniei şi Mitropolitul Olteniei, va săvârşi Sfânta Liturghie la hramul Mănăstirii „Sfântul Ilie” situată în apropierea Sanatoriului din localitatea Dobriţa, judeţul Gorj.
Piatra de temelie a bisericii aşezământului monahal de la Dobriţa a fost pusă în anul 2005, …..Citeste mai departe

19.07.2018 – Preafericitul Părinte Patriarh Daniel aniversează împlinirea vârstei de 67 de ani

Biroul de Presa | 19 iulie 2018

Duminică, 22 iulie 2018, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, aniversează împlinirea vârstei de 67 de ani.
În aceste zile, Patriarhul României se află, în vizită de lucru, la Mănăstirea Sfânta Maria – Techirghiol, stavropighie patriarhală.
În ziua de 22 iulie 2018, la biserica Mănăstirii Sfânta Maria – Techirghiol, după Sfânta Liturghie, de la ora …..Citeste mai departe

19.07.2018 – Cinstirea Sfântului Prooroc Ilie în Cetatea Băniei: Biserica Otetelişenilor, arc peste timp

Biroul de Presa | 19 iulie 2018

Praznicul Sfântului Mare Prooroc Ilie Tezviteanul este aşteptată în fiecare an cu multă bucurie de credincioşii din Cetatea Băniei. Cu acest prilej, una dintre bisericile istorice ale oraşului, critorie a boierilor Otetelişeni, devine neîncăpătoare pentru numărul binecredincioşilor creştini, dornici să aducă prinos de laudă marelui profet al Legii Vechi.
În centrul oraşului Craiova, foarte aproape …..Citeste mai departe

19.07.2018 – Oaspeți belgieni la Centrul Social Multifuncțional pentru copii dezavantajați din Grădinari, județul Olt

Biroul de Presa | 19 iulie 2018

Centrul social multifuncțional pentru copii dezavantajați din Grădinari, județul Olt, al Arhiepiscopiei Craiovei, a fost vizitat perioada aceasta de un grup de tinere cercetașe ale organizaței belgiene ,,Jeunes en Roumanie”, aflate în tara noastră într-un schimb de experiență.

Cu acest prilej, au vizitat Centrul, au fost familiarizate cu activitățile desfășurate, participând cu entuziasm la o …..Citeste mai departe