MSN

30.07.2015 – Program de vacanţă la “Best life” şi “Aripi de lumină”: Activităţi interactive la centrele de zi ale Arhiepiscopiei Craiovei

Activităţile de formare la centrle de zi, aflate sub oblăduirea Arhiepiscopiei Craiovei, continuă şi în perioada vacanţei de vară. În această săptămână au fost programate întâlniri educative cu beneficiarii Centrelor “Best Life” şi “Aripi de lumină” din Craiova.Copiii Centrului social “Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei au participat marți, 28 iulie, la festivitatea de premiere organizată de Muzeul Olteniei, Sectia de Știintele Naturii, pentru implicarea în atelierele de creație din cadrul Școlii de Vară BIOS ART în vacanță. Cu această ocazie, copilașii așezământului social au primit diplome de prieteni ai naturii și daruri, înmânate de drd. Lila Gima, muzeograf și coordonator al acestor ateliere. Drept multumire, cei mici au prezentat un program artistic special, format din cântece, poezii și joc tradițional românesc, pregătit cu sprijinul voluntarilor. Printre micuții invitați s-au aflat și elevii  Scolii nr. 3 structura Balasan, beneficiari ai Centrului social “Best Life”, însoțiți de cadrele didactice. La rândul lor, aceștia au recitat poezii, au primit diplome și  daruri – îmbrăcăminte, jucării și rechizite școlare.

În deschidere, drd. Lila Gima a vorbit celor prezenți despre colaborarea frumoasă începută în urmă cu doi ani cu Centrul social „Best Life”, despre prietenia legată cu elevii Școlii din Balasan și a adus cuvinte de apreciere pentru momentele artistice prezentate. La final, cu toții au vizionat expoziția de lucrări realizate în luna iulie în cadrul acestor ateliere.  Amintim faptul că elevii Școlii nr 3 structura Balasan beneficiază în timpul vacanței de vară de servicile sociale și educaționale ale Centrului, printr-un parteneriat încheiat cu unitatea de învățământ menționată și cu sprijinul Primăriei Municipiului Băilești. Cu acest prilej, copiii au vizitat la începutul lunii iulie Muzeul Olteniei, Secția de Științele Naturii, expoziția de plante și animale fosile, au fost la Planetariu și au participat la un atelier de modelaj în lut.


Atelier de creaţie la Centrului social „Aripi de lumină”

Copiii Centrului social “Aripi de lumină” al Asociației Vasiliada, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, participă în lunile iulie – august la atelierul de confecționat bijuterii și obiecte din materiale ecologice, coordonat de d-na Costinela Iacob. Atelierul face parte din Atelierele Interactive organizate de Secția de Etnografie și folclor a Muzeului Olteniei. “Acest tip de atelier vine în completarea activităților de dezvoltare a abilităților practice de viață pentru copii oferite în cadrul Centrului, astfel încat, în perioada de vacanță, copiii vor experimenta o dată pe săptămână crearea de bijuterii cercei, accesorii realizate în culori vii sau suave, pastelate”, a declarat Elena Stănulică, coordonatorul Centrului.

Potrivit reprezentanților Centrului, copiii au experimentat, folosesc in cadrul atelierului  accesorii de metal, sârmă, mărgele, îmbinand simțul artistic, îndemânarea, fantezia, creativitatea și initiațiva. “Activitatea se desfășoară la Centrul social Aripi de lumină și își propune familiarizarea cu noi tehnici de lucru, crearea unor momente de bucurie și emoție în timpul desfășurării atelierului de creație, valorificarea potențialului creator al fiecarui copil, împărtășirea unei experiențe pozitive. Modul în care copiii au rezonat pănâ acum cu aceasta activitate s-a evidențiat printr-o participare activă, cu interes, crearea și menținerea unui climat afectiv pozitiv pe toata durata desfășurării atelierului. Multumim domnului manager al Muzeului Olteniei Florin Ridiche, domnului Balosu Ion, șef sectie Etnografie și folclor si doamnei Costinela Iacob pentru deschiderea, implicarea, sprijinul, generozitatea cu care au venit în întâmpinarea dorinței noastre de a-i ajuta pe copii în procesul de creștere, evoluție, de formare armonioasă a personalității”, a adăugat Elena Stănulică, coordonatorul Centrului social pentru copii „Aripi de lumină”.

Gabriela Firu