MSN

27.11.2015 – ,,Săptămâna legumelor si fructelor donate”, la Centrul social ,, Aripi de Lumină”

Centrul social pentru copii,, Aripi de Lumină”, al Asociației Vasiliada, s-a bucurat în această săptămână de vizita unui grup de preșcolari de la Grădinita cu Program Prelungit “Floarea Soarelui”, însoțiți de părinti, bunici și cadre didactice. În cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (S.N.A.C) și în baza Parteneriatului intitulat ,, Pași mici spre fapte mari!” încheiat între cele două instituții, s-a desfășurat activitatea ,,Săptamâna legumelor și fructelor donate”. Cu ajutorul părinților, bunicilor și cadrelor didactice de la grupele de preșcolari ale grădinitei, au fost colectate și donate copiilor din cadrul așezământului social alimente, fructe, legume, precum si diferite preparate pentru iarnă.

“Acest demers a facilitat dezvoltarea de acțiuni cu scop caritabil și a capacitătii de implicare, dovedind altruism și sensibilitate. Prin intermediul acestor activități, toate persoanele implicate în actul educational au posibilitatea să-i pregătească pe copii pentru viată, mai precis, sa trăiascaă și să lucreze împreună cu ceilalti, să gestioneze emotii, să accepte diversitatea, să fie toleranti, să aibă spirit de echipă, să aprecieze bucuriile oferite celor din jur”, a declarat Elena Stănulică, coordonatorul Centrului social „Aripi de Lumină”, al Asociației Vasiliada, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei.

Cu acest prilej, copiii au prezentat un moment artistc, constând în recitarea de poezii și interpretarea unor cântece despre copilărie, iar la final copiii Centrului „Aripi de Lumină” au dăruit prietenilor mai mici daruri confecționate de ei, decoratiuni vesele reprezentând fructe si legume personalizate.

„Mulțumim tuturor persoanelor implicate, doamnei director Melinda Lavinia Barbu, părintilor, bunicilor, dascălilor pentru pasiunea, generozitatea, dăruirea lor, pentru că reprezintă parte dintr-un efort îndrepatat spre binele comunitătii, aducand sperantă copiilor din cadrul Centrului ,, Aripi de Lumină” care au dreptul să viseze, sa zâmbească, să fie fericiti”, a adăugat coordonatorul Centrului social „Aripi de Lumină”.

Gabriela Firu