31.03.2011 – Consfături naţionale ASCOR, la Timişoara

Relatari

 

ASCOR


Consfătuirile naționale pentru filialele Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români s-au desfășurat în perioada 25-27 martie, la Timișoara. Cu acest prilej, reprezentanții celor 23 de filiale ASCOR (Asociaţia Studenţilor Creştin-Ortodocşi din România) și LTCOR (Liga Tinerilor Creştin-Ortodocşi din România) din România au prezentat dările de seamă pntru anul 2010 .
Printre cei 50 de participanți s-au numărat şi președinți, vicepreședinți și membri activi din cadrul filialele oltene: ASCOR Craiova (Mihai Budan, Cristina Buldur, Dioșteanu Irinel), ASCOR Târgu Jiu (Răzvan Merei, George Popescu), ASCOR Râmnicu Vâlcea (Daniel Tutan, Alexandru Nedelcu) şi ASCOR Slatina (Daniel Berindeanu).
Filialele din Mitropolia Olteniei au punctat principalele acțiuni realizate de la ultima întâlnire la nivel național până în prezent. Președintele ASCOR Târgu Jiu, Răzvan Merei, a propus organizarea unui pelerinaj la nivel național (trei reprezentanți pentru fiecare filială), la Mănăstirea Lainici, cu prilejul canonizării Cuviosului Irodion de la Lainici, pe data de 1 mai 2011.
Obiectivele întâlnirii au fost dezbaterea problemelor cu care se confruntă fiecare filială ASCOR, dar și găsirea împreună a unor soluții viabile, prezentarea raportului de activitate din acest an, precum și propuneri pentru viitoarele acțiuni.
Din programul consfătuirilor nu au lipsit slujbele, oficiate la Catedrala mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din Timișoara și Biserica „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş” (din incinta Centrului eparhial), ori vizitele la Muzeul Catedralei și Muzeul Revoluției. Întâlnirea s-a încheiat pe 27 martie cu un pelerinaj la mănăstirile din satele Româneşti şi Dobreşti, din cuprinsul Arhiepiscopiei Timişoarei.

(Marinela Porneală)