MSN

22.04.2016 – „Școala Altfel”, la Centrul social pentru copii „Best Life”


Centrul social pentru copii „Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei a desfășurat în săptămâna „Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” un program special pentru copiii beneficiari din Craiova și din alte localități ale județului Dolj. Astfel, în ziua de luni, 18 aprilie, Centrul „Best Life” i-a primit pe elevii clasei a IV-a de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” – Băilești, beneficiari ai Centrului, care au fost implicați într-un spectacol interactiv de joc, intitulat „Zâmbiți, va rog!”, coordonat de actorul și regizorul craiovean Marian Rățulescu. În continuare, elevii, însoțiți de înv. Paul Vădeanu, au vizitat Filarmonica  „Oltenia”, în cadrul căruia Corul Liceului de Arte „Marin Sorescu”, dirijati de Florian George – Zamfir, le-a prezentat spectacolul „Copiii cântă copiilor”, cât și instrumentele din partidele Orchestrei Simfonice. De asemenea, copiii au vizitat Grădina Botanică, Catedrala Episcopală „Madona Dudu” și Secția de Istorie – Arheologie a Muzeului Olteniei, cu sprijinul domnului director Florin Ridiche.


Vizite la Teatrul „Colibri” și Filarmonica „Oltenia”

Miercuri, 20 aprilie,  un numar de 24 de elevi ai Scolii Gimnaziale nr. 3 structura Balasan, beneficiari ai Centrului social „Best Life”, au participat la o serie de aciuni de creație, recreative și educative. Însoțiți de înv. Vădeanu Elisabeta și înv. Neicu Paula, cei mici au fost oaspeții Festivalului „Îngerul a strigat”, organizat de Fundația „Cuvântul care Zidește” la Gradinița „Floare de colț”. Aici, elevii școlii din Balasan au ascultat cântece și poezii specifice sărbatorilor pascale, au vizionat o expoziție de obiecte hand-made create de elevi doljeni și au fost implicati într-un atelier de pictură pe ouă. Programul destinat elevilor școlii din Balasan a continuat cu vizita la Filarmonica „Oltenia” și aplaudarea unui spectacol interactiv susținut de Corala Academică a Filarmonicii, dirijor Manuela Enache. Filarmonica „Oltenia” i-a primit și de această dată gratuit pe copii  la evenimentele culturale pe care le organizează, în baza unui parteneriat încheiat cu Arhiepiscopia Craiovei. Cei mici au ajuns mai apoi în culisele Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri”, alături de managerul Teatrului Adriana Teodorescu. „Copiii sunt toți egali, copiii au aceleași drepturi. Suntem întotdeauna cu sufletul și cu inima deschise pentru copiii dezavantajați social, iar în «Școala Altfel» ne face mare plăcere să colaborăm din nou cu Centrul social  «Best Life», pentru că de fiecare dată sunt parteneri nu numai de nădejde, dar sunt parteneri care întotdeauna au avut grijă de copii. Și pentru noi contează acest lucru la fel de mult cât și pentru Centrul  «Best Life». Toți copiii merită și au dreptul să meargă la teatru și cred că trebuie să facem un efort conjugat și susținut să putem să aducem copiii la teatru, pentru că vor crește altfel și, așa cum cresc ei prin cultură, venind la teatru, mergând la muzeu, la concerte, la expoziții și alte astfel de manifestări, ei se pot dezvolta așa cum ne-am dori noi.  Asta înseamnă că și noi trebuie să facem un efort mai mare și să îi aducem aici”, a declarat Adriana Teodorescu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri”.


Acțiune caritabilă pentru copii

În aceeași zi, Asociația Tineretul ONU – filiala Craiova în parteneriat cu Colegiul Național “Ștefan Velovan” a organizat un eveniment caritabil intitulat „Am talent. Pot să ajut!”, pentru ajutorarea copiilor Centrului social „Best Life”. Proiectul s-a desfășurat sub forma unui spectacol, în cadrul căruia mai mulți tineri talentați de la liceele din Craiova au prezentat câte un moment artistic, constând în interpretarea unor piese muzicale.

Joi, 21 aprilie, elevii Liceului de Arte „Marin Sorescu” din Craiova s-au aflat în mijlocul copiilor așezământului social, alături de care au participat la un atelier de pictură pe ouă și confecționare de felicitări. Vineri, 22 aprilie, un alt grup de elevi ai Liceului de Arte „Marin Sorescu”, însoțiți de cadre didactice, i-a vizitat pe copiii Centrului „Best Life”, pentru a le face daruri cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști.


Gabriela Firu