MSN

27.04.2016 – Taina Sfântului Maslu, la Centrul Social „Sfântul Vasile”

Beneficiarii Centrului Social de Urgență pentru persoane fără adăpost “Sfântul Vasile”, al Asociației Vasiliada, au primit  Taina Sfântului Maslu la sfârșitul săptămânii trecute, săvârșită de către un sobor de preoți.

„Am dorit ca în această perioadă de post și de rugăciune, perioadă premergătoare Sărbătorii Învierii Domnului, să aducem un strop de nădejde și întărire pentru cei cazați în cadrul centrului nostru. De asemenea, în cuvântul de învățătură rostit la final, s-a pus accentul pe importanța pregătirii spirituale in vederea Intâmpinării Învierii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a subliniat diac. Sorin Pârvănescu, coordonatorul Centrului Social „Sfântul Vasile”.

Centrul Social de Urgență pentru persoane fără adapost „Sfântul Vasile” oferă următoarele servicii: găzduire în sistem rezidențial și servirea mesei; activități de consiliere socială; acompaniere în vederea obținerii unor acte de identitate și de stare civilă; consiliere psihologică; informare asupra anumitor drepturi și obligații, informații despre sănătate; asistență medicală;  informare și consiliere priofesională; suport pentru găsirea unui loc de muncă, a unei locuințe, accesarea unor cursuri de calificare și recalificare profesională.

Prin serviciile acordate în cadrul centrului se are în vedere asigurarea găzduirii provizorii până la ieșirea din situația de criză și reducerea treptată a gradului de excludere socială pentru această categorie de persoane.

Centrul Social de Urgență pentru persoane fără adăpost “Sfântul Vasile” este administrat de către Asociația Vasiliada în parteneriat cu Arhiepiscopia Craiovei și Consiliul Local al Municipiului Craiova.

Gabriela Firu