MSN

31.03.2017 – Campanie umanitară inițiată de Asociația Vasiliada: „Faptele Bune sunt Lumină”

Asociaţia Vasiliada desfăşoară în perioada Postului Mare campania umanitară „Faptele Bune sunt Lumină”. Iniţiativa vine în sprijinul bătrânilor nevoiaşi din Craiova şi Târgu Jiu.

În cadrul campaniei „Faptele Bune sunt Lumină”, toți cei interesați să ofere ajutor bătrânilor imobilizați la domiciliu, care trăiesc în singurătate și sărăcie, sunt îndemnați să doneze la bisericile din Craiova și Târgu Jiu alimente neperisabile precum: ulei, zahăr, făină, conserve, fasole, paste făinoase etc. Donațiile se pot face, de asemenea, la sediul Asociației Vasiliada, din strada Frații Buzești nr. 20, Craiova, iar informații suplimentare pot fi oferite la numărul de telefon 0251.521.040. Donațiile vor fi colectate de la fiecare biserică, în Săptămâna Patimilor, de asistenții sociali ai Asociației Vasiliada, și împărțite persoanelor vârstnice, pentru a le aduce o bucurie cu prilejul Sfintelor Sărbători Pascale.


„O chemare a întregii comunități la solidaritate și responsabilitate socială”

Campania se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Irineu, Mitropolitul Olteniei și Arhiepiscopul Craiovei, care în Săptămâna Patimilor va vizita o parte dintre bătrânii imobilizați la domiciliu. “Campania noastră este o chemare a întregii comunități la solidaritate și responsabilitate socială și reprezintă expresia purtării de grijă față de bătrânii care trăiesc în singurătate. Mulțumim tuturor celor care se alătură demersului nostru, întelegând că “Faptele Bune sunt Lumină” atât pentru noi, cât și pentru cei care au nevoie de sprijinul nostru” a declarat pr. Adrian Stănulică, președintele Asociației Vasiliada.

În acest demers umanitar s-a alăturat și TVR Craiova, care va difuza în fiecare săptămână, până la finalul campaniei, povestea unui bătrân care trăiește singur, imobilizat la domiciliu. „Suntem alături de Asociația Vasiliada a Mitropoliei Olteniei într-o campanie care vă îndeamnă să nu îi uităm pe cei bătrâni ajunși în situații dificile. Valorile omeniei, solidarității, milei creștine sunt valori în care credem și pe care le cultivăm, având convingerea că și telespectatorii TVR Craiova vor înțelege acest demers și îi vor răspunde” a subliniat Mirela Giodea, producător executiv TVR Craiova.


Asociaţia Vasiliada, 16 ani de fapte bune în Oltenia

Asociația Vasiliada este organizație nonguvernamentală, având caracter social, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei. În cei 16 ani de activitate social-filantropică, Asociația Vasiliada a devenit una dintre cele mai reprezentative instituții de caritate din Oltenia, dezvoltând proiecte sociale pentru diferite categorii de persoane aflate în dificultate, precum: copii aflați în situații de risc, persoane vârstnice, persoane fără adăpost, tineri cu dizabilități sau persoane fără un loc de muncă. În anul 2016, Asociația Vasiliada a primit premiul pentru „Instituția Anului” în domeniul asistenței sociale din România, în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială.

Gabriela Firu