MSN

31.03.2017 – Zilele Asistenței Sociale, marcate la Craiova

Colegiul Național al Asistenților Sociali din România sărbătorește, în luna martie a fiecărui an, „Zilele Asistenţei Sociale”. Anul acesta, sub egida temei stabilite de Federatia Internationala a Asistentilor Sociali (IFSW) – „Promovarea Sustenabilității Comunității și a Mediului”, evenimentele organizate urmăresc sa evidenţieze progreselor realizate în domeniul asistenţei sociale, rolul asistentului social în contextul socio-economic actual şi importanţa colaborării tuturor factorilor decizionali în crearea unei societăţi în care se manifestă grija pentru fiecare membru al ei.

Organizarea Zilelor Asistenței Sociale, la nivel local, revine sucursalei judeţene Dolj. Manifestările din acest an includ o prezentare a unor filme realizate de studenții specializării „Asistență socială” a Facultății de Științe Sociale, Universitatea din Craiova, având tema: „Vreau să devin asistent social!”. În cadrul acestor manifestări se va desfășura workshop-ul cu tema: Promovarea sustenabilității comunității si mediului, care va avea loc pe 31 martie, începând cu ora 14.00, în Amfiteatrul Drăgan (Sala 444), Universitatea din Craiova. Parteneri: Universitatea din Craiova – Facultatea de Științe Sociale, Fundația Terre des Hommes, DGASPC Dolj, Asociația Vasiliada.

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România este  autoritatea profesională în domeniu care reprezintă, apără și promovează drepturile și interesele membrilor la nivel local, naţional și internaţional, apără onoarea, libertatea şi independenţa profesională a asistentului social în exercitarea profesiei, asigură respectarea de către asistenţii sociali a obligaţiilor care le revin faţă de beneficiari, instituţii şi societate, în concordanţă cu normele deontologice ale profesiei.


Gabriela Firu