MSN

30.05.2017 – „Congresul Tinerilor Ortodocşi din Mitropolia Olteniei”, ediția a XIII-a

Tinerii Creștin Ortodocși din Mitropolia Olteniei se vor reuni sâmbătă, 3 iunie, la Castelul „Roşianu” din localitatea Poiana, judeţul Gorj, în cadrul unui congres care își propune să dezbată  teme importante pentru tineri și societate. „Congresului Tinerilor Ortodocşi din Mitropolia Olteniei”, ediția a XIII-a, este organizat de Arhiepiscopia Craiovei organizează, prin Biroul de catehizare şi activităţi cu tineretul, în parteneriat cu Primăria Turburea – Gorj. Tema întâlnirii din acest an este dedicată „Familiei creştine şi provocărilor ei actuale”. Invitaţi speciali vor fi diaconul Ovidiu Cuncea, actor la Teatrul Naţional din Bucureşti, care va fi moderatorul evenimentului, prof. Silvia Cârţu, preşedintele Asociaţiei „Părinţi pentru copii – Oltenia” şi Sorin Cârţu, manager sportiv.


Sunt aşteptaţi să ia parte la întâlnire peste 300 de tineri din întreaga Mitropolie, după următorul program:

  • în intervalul 8.00 – 8.30 va avea loc sosirea grupurilor de tineri la biserica din Parohia Poiana,
  • până la ora 10.30 tinerii vor participa la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, care va vorbi în cuvântul de învățătură despre „Importanţa familiei creştine în societatea de astăzi”.
  • între 10.30 și 11.00 va avea loc procesiunea de la  Sfânta Biserică la Castelul Roşianu, după care vor urma mesaje din partea  IPS Părinte Mitropolit şi a oficialităţilor locale.
  • după ora 12.30 până la ora 16.30, tinerii vor fi împărțiți în grupuri catehetice și vor avea loc discuţii în rândul grupurilor moderate de preoţi. Totodată, se vor desfășura programe artistice și jocuri reacreative, fiecare grup participând la ateliere. La final, activitatea participanților va fi evaluată în plen.

Gabriela Firu