MSN

09.02.2018 – Activități pentru copiii Centrului social „Best Life” al Arhiepiscopie


Centrul social pentru copii „Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei și Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj au organizat săptămâna aceasta o sesiune de informare pentru copiii beneficiari, cu privire la modalitățile de obținere și păstrare a securității personale, pe stradă, acasă și în raport cu jocurile virtuale.


Activitatea a constat în vizionarea unor filme de scurt metraj cu mesaj preventiv educativ, sesiuni de discuții pe marginea temelor prezentate în materialele video, dezbateri cu elevii și specialiștii centrului privind diversele cazuri în care minorii pot cădea victime sau pot comite infracțiuni. Activitatea a fost coordonată de comisar șef Giucă Stanca și comisar Girgel Nadia, din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității al IPJ Dolj.


“Teoriile moderne vorbesc despre necesitatea construirii – între specialiști și copii – unei relații bazate pe respect, încredere și apreciere, ca bază pentru tot ce înseamnă educație și dezvoltare personală. La toate nivelele dezvoltării, copiii au nevoie de oportunități. Evoluția societății depinde de felul în care creștem și educăm generațiile viitoare, iar viitorul lor e necesar să fie modelat în armonie, cooperare, lărgirea orizonturilor și dobândirea de experiență. Asadar, fiecare specialist îi poate ajuta pe copii să devină mai buni și mai responsabili, iar beneficiile pe termen lung ale acestui proces sunt deosebite pentru societate”, a subliniat psiholog Adelina Dima, din cadrul Centrului pentru copii „Best Life”.


Atelierele „Ca la țară“ și „Să ne împrietenim cu muzica“

Consiliul Județean Dolj și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj continuă și în acest an parteneriatul cu Centrul social multifuncțional „Best Life“ al Arhiepiscopiei Craiovei și îi așteaptă pe copii la noi ateliere de muzică și de creaţie populară.

Cele două ateliere, „Ca la țară“ și „Să ne împrietenim cu muzica“, se vor desfășura în perioada 16 februarie – 8 iunie 2018, de două ori pe lună, în zilele de vineri, în intervalul orar 14:00 – 16:00, în Galeriile „Cromatic“, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj. În cadrul atelierului „Ca la țară“ copiii vor avea ocazia să descopere frumusețea gospodăriei tradiționale, obiceiurile și specificul vieții la țară, prin materiale foto – video din arhiva instituției. De asemenea, ei vor lucra și aplicat, folosindu-se de materiale oferite cu generozitate de natură, și vor încerca să construiască o gospodărie în miniatură.

Atelierul „Să ne împrietenim cu muzica“ îi familiarizează pe participanți cu pianul, le face cunoștință cu notele muzicale, îi inițiază în teoria muzicii și solfegiu. De asemenea, în cadrul acestui atelier ei vor studia și muzică tradițională. Parteneriatul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj cu Centrul Social „Best Life“ durează de trei ani. În 2015, C.J.C.P.C.T. Dolj a demarat, împreună cu voluntari ai Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova, proiectul „Micul artist popular pe urmele bunicilor“, care a mediat întâlnirea copiilor cu îndeletnicirile satului tradițional.Gabriela Firu