MSN

28.02.2018 – Cerc Misionar – Pastoral la Parohia Craiovița II

Miercuri, 28 februarie 2018, preoții ce fac parte din cadrul Cercului Misionar- Pastoral Nr. 9, al Protoieriei Craiova Sud, au avut drept gazdă a întâlnirii periodice, Parohia Craiovița II.

Prezența credincioșilor alături de părinții parohi la săvârșirea Tainei Sfântului Maslu în debutul întâlnirii, a fost temelia pusă ”în Duh și Adevăr” pentru o adevărată comuniune frățească.

În mijlocul celor prezenți s- a aflat și părintele Grigorie Vulcănescu, protopop al Protoieriei Craiova Sud.


În cuvântul de învățătură rostit de părintele Sebastian Hogea, parohul Parohiei Cernele II, ce a avut ca temă: ”Răbdarea- rod al Postului spre Înviere”, acesta a subliniat următoarele: ” Răbdarea este modul tăcut și de perspectivă, de a arăta celui de lângă tine că a greșit față de persoana ta, că ai nevoie mai multă de el, pe de o parte, iar pe de altă parte, de a- ți da timp și ție să înveți să- l ierți, să capeți cuvintele în buzunar pentru a- i spune cât de mult însemni pentru el”. ” Postul dezvoltă în noi o calitate extraordinară și rară în ziua de astăzi: Răbdarea. Postul fără răbdare nu există, cum nu există apa fără oxigen, mâncarea fără gust, coliva fără bomboane și exemplele ar putea continua. Ce răbdăm? Răbdăm neputința din noi și de lângă noi, răbdăm gândul cel rău și izvorul acestuia, precum și pe comisionarii răului, răbdăm ziua de mâine, răbdăm, răbdăm, răbdăm. Într-un cuvânt noi suntem un popor răbdător, un popor de postitori, ceea ce ne dă mângâiere și nădejde mai multă pentru Împărăția lui Dumnezeu, pentru Înviere!”, a încheiat părintele Sebastian Hogea.


Întâlnirea a continuat cu distribuirea gratuită către credincioși a broșurii catehetice ce cuprinde ”Cuvântul de învățătură la Duminica a II- a din Postul Mare”, ce a fost tipărită la inițiativa și cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei, de către Sectorul Cultural din cadrul Arhiepiscopiei Craiova. Această broșură este parte integrantă a unui amplu proiect de catehizare inițiat la începutul acestui an.

Soluționarea problemelor organizatorice, specifice acestei perioade, a încheiat  prima întâlnire din acest an a Cercului Misionar- Pastoral Nr. 9 al Protoieriei Craiova Sud.

Material redactat de către Pr. Sebastian Hogea