MSN

16.05.2018 – Cercul metodic al Profesorilor de Religie Ortodoxă din județul Gorj

În ajun de praznic împărătesc, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a fost organizat Cercul Metodic al Profesorilor de Religie Ortodoxă din județul Gorj. Într-o atmosferă de liturghie, după participarea la sfânta slujbă, profesorii participanți au fost invitați în sala de festivități a Mânăstirii Tismana, unde au continuat activitățile întâlnirii, după următorul plan:

  1. Program de cântări religioase și patriotice, coordonator: Prof. Vălăreanu Alina Maria
  2. Susținere referat: „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”, prezentat de către Prof. Dinulescu Bianca Violeta
  3. Prezentarea Regulamentului pentru Profesorii de Religie Ortodoxă privind Învățământul Religios din Mitropolia Olteniei, de către Pr. Prof. Neofit Stănciulescu, Inspector de Specialitate pentru Religie Ortodoxă, în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj.


Părintele Mitropolit Irineu a ținut să fie prezent în mijlocul profesorilor pentru a participa la sesiunea de informare cu privire la Regulamentul Eparhial, care vine în ajutorul profesorilor de Religie pentru o mai bună activitate școlară, dar și pentru asumarea cu responsabilitate a statutului de Profesor de Religie al Bisericii Ortodoxe.

În cuvântul adresat profesorilor participanți, ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a vorbit despre slujirea de învățător al adevărului creștin, dar și despre importanța prezenței orei de Religie în școala românească.

În calitate de invitat oficial, domnul Prof. Ion Ișfan, Inspector General Școlar al ISJ Gorj, a luat cuvântul și a mulțumit organizatorilor pentru invitație și pentru bucuria de a fi în mijlocul Profesorilor de Religie. Totodată, domnia sa a încurajat implicarea tuturor cadrelor didactice în formarea morală și spirituală a tinerilor elevi.

Evenimentul s-a încheiat într-o notă creștinească, cu rostirea unei rugăciuni de mulțumire pentru acest moment cu totul deosebit.


Prof. Doru Marcu