MSN

01.10.2018 – Activităţi educative şi misionare în Arhiepiscopia Craiovei

La finele săptămânii trecute, studenţii Facultăţii de Teologie din Bănie, Secţia Arte Vizuale, au participat la „Noaptea Cercetătorilor”. Activitatea a avut loc în holul mare al Universităţii din Craiova, constând în prezentarea programului şi ofertei de studiu pentru fiecare dintre facultăţile participante.

„Noaptea Cercetătorilor” a fost şi de această dată un bun prilej de cunoaştere a celor mai importante specializări din cadrul Universităţii din Craiova. În acest sens, studenţii de la Secţia de Arte Vizuale a Facultăţii de Teologie din Cetatea Băniei au adus un aport semnificativ în popularizarea ofertei educaţionale. Astfel, sub coordonarea lect. univ. dr. Emilia Burlan, cadru didactic la Secţia de Arte Vizuale a facultăţii, studenţii au reuşit să expună practic cunoştinţele dobândite în cadrul orelor de curs şi de seminar, realizând portrete, schiţe sau picturi, pe care le-au pus la dispoziţia vizitatorilor. Tot în acest sens a fost pregătită şi o expoziţie cu cele mai frumoase realizări artistice ale studenţilor. „Ca în fiecare an, venim alături de studenţii noştri la acest eveniment, deosebit de important pentru viaţa oraşului nostru. Am primit cu bucurie pe tinerii care s-au apropiat cu interes de standul nostru, majoritatea dintre ei afişând din plin dorinţa şi curiozitatea de a ni se alătura ca studenţi în viitorul apropiat. Prin implicarea tinerilor artişti de la Facultatea de Teologie din Craiova, secţia de Arte Vizuale, s-au relizat pe loc portrete, schiţe sau diverse picturi, captând din plin interesul şi curiozitatea publicului. Suntem bucuroşi că am avut prilejul să ne facem cunoscuţi şi de această dată, şi că interesul pentru secţia noastră de arte creşte de la an la an”, a spus lect. dr. Emilia Burlan.


Drumul Crucii” în comuna gorjeană Stoina

Elevii Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova au poposit sâmbătă, 29 septembrie, în localitatea Stoina, din Protopopiatul Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj, pentru a lua parte la „Drumul Crucii”. Evenimentul a început la orele 14,00, când numeroşi credincişi s-au alăturat soborului de preoţi şi seminariştilor craioveni. Itinerariul parcurs s-a cuprins între Crucea de piatră din localitatea şi Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Mieluşei. Astfel, pe parcursul urcuşului de peste 1 km., s-au făcut 14 opriri, însoţite de ectenii şi rugăciuni, după numărul opririlor făcute de Mântuitorul Hristos pe drumul Crucii. Cu acest binecuvântat prilej, seminariţii craioveni, coordonaţi de diac. prof. dr. Ionuţ Pătrularu, directorul Seminarului Teologic din Craiova şi prof. dr. Victor Şapcă, au prezentat un mini-concert de muzică bisericească. La eveniment a luat parte şi pr. Iulian Mărgineanu, protoiereu al Protopopiatului Târgu Cărbuneşti.


Pr. Ioniţă Apostolache