MSN

09.10.2018 – Conferinţe preoţeşti în Arhiepiscopia Craiovei

Preoţii din cele cinci protopopiate ale Arhiepiscopiei Craiovei se întâlnesc în această perioadă în cadrul conferinţelor pastoral-misionare de toamnă. Marţi, 2 octombrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a fost prezent în mijlocul preoţilor din Protoieria Târgu Jiu Sud. Miercuri, 3 octombrie, a avut loc întâlnirea preoţilor din Protoieria Târgu Cărbuneşti, iar joi, 4 octombrie, Căminul preoţesc „Renaşterea” din Craiova a găzduit întâlnirea preoţilor din Protoieria Craiova Nord. Săptămâna aceasta, luni, 8 octombrie, IPS Părinte Mitropolit Irineu a fost prezent în mijlocul preoţilor din Protopopiatul Băileşti, judeţul Dolj.


În cadrul conferinţelor preoţeşti de toamnă, preoţii din protopopiatele gorjene Târgu Jiu Sud şi Târgu Cărbuneşti au dezbătut în perioada 2-3 octombrie „Importanţa familiei creştine în contextul actual”. În acest sens, în prezenţa IPS Părinte Mitropolit Irineu, la Târgu Jiu s-a vorbit despre necesitatea apărării dreptului natural al căsătoriei între un bărbat şi o femeie, dat fiind contextul Referendumului din zilele de 6 şi 7 octombrie.


Întrunirea preoţilor din Protoieria Craiova Nord, din ziua de joi, 4 octombrie, a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii în Catedrala Mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova. După acest moment de comuniune frățească, preoții participanți s-au deplasat în sala de conferință a Centrului social „Renașterea” pentru a participa la prezentarea noutăților din protoierie. Pr. Cristian Nistorescu, slujitor la Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” – Postelnicu Fir din Craiova, a prezentat referatul de fond al întâlnirii.

Luni, 8 octombrie, IPS Părinte Mitropolit Irineu au fost prezent în mijlocul preoţilor din Protopopiatul Băileşti, judeţul Gorj. După participarea la Sfânta Liturghie, preoţii au mers în sala de conferinţe a Protopopiatului, unde s-au au avut loc dezbaterile întâlnirii şi luările de cuvânt. Referatul de fond, pe tema Anului Centenar, a fost prezentat de pr. Alexandru Roman, de la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Calafat. La final, IPS Părinte Mitropolit le-a mulţumit slujitorilor din Protoieria Băileşti pentru devotamentul pastoral arătat familiei tradiţionale, în contextul provocărilor seculariste.

Pr. Ioniţă Apostolache