31.03.2019 – Concursul Național Catehetic „Hristos – sufletul satului meu” – încheiat în Protoieria Târgu Jiu Nord

Evenimente

În data de 30 martie 2019, începând cu orele 15, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, la sediul Protoieriei Târgu Jiu Nord, s-a desfășurat etapa evaluării proiectelor parohiilor din protoierie privind Concursul Național Catehetic Hristos: sufletul satului meu. În toate proiectele prezentate, în număr de 6, au fost implicați copiii din clasele I-XII, care au lucrat atât individual cât și în echipă. Îndrumătorii elevilor au fost preoții, profesorii de Religie și de alte discipline, cu sprijinul localităților locale.


Preoții care s-au implicat în organizarea proiectului, parohiile din care provin copiii, precum și titlul fiecărui proiect, sunt următoarele: Pr. Lăpăduș Vasile-Ovidiu, Parohia Bîltișoara, „Din tainele bisericii mele”; Pr. Baciu Constantin, Parohia Bârsești, „Biserica – tezaur de tradiții și valori românești”; Pr. Mălăescu Adrian-Vasile, Parohia Dobrița, „Veșnicia s-a născut la sat”; Pr. Gărăcel Ioan Alin, Parohia Costeni, „Din sufletul satului meu”; Pr. Pădureanu Ionuț, Parohia Preajba, „Satul – oglinda sufletului meu” și Pr. Pupăză Viorel, Parohia Gornăcel, „Satul meu natal – în tinda bisericii”.

Comisia de evaluare a proiectelor s-a întrunit în prezența preacucernicului Protoiereu Marian Mărăcine, a domnului Inspector Doru Marcu, coordonatorul concursului din partea Arhiepiscopiei Craiovei și a părintelui Gheorghe Gomoi, responsabil la nivel de protoierie pentru acest concurs, și a avut membrii următori: Inspector Ion Popescu, Prof. Adina Spineanu, Prof. Ramona-Nicoleta Lăcătușu și Prof. Director Ana Daria Ionescu Haidău.

După prezentarea activităților desfășurate cu tinerii în cadrul proiectului și după evaluarea portofoliilor, primele trei locuri care vor participa la etapa eparhială a concursului sunt următoarele: Parohia Dobrița, Parohia Gornăcel și Parohia Costeni.

La final, Pr. Marian Mărăcine a mulțumit preoților pentru implicarea în cadrul acestui concurs și i-a felicitat pe toți cei care au contribuit la realizarea activităților cu tinerii Bisericii noastre. De asemenea, din partea Protoieriei Târgu Jiu Nord s-au oferit în dar tinerilor participanți premii în bani și cărți, dar și diplome omagiale. Acest moment festiv a avut loc în prezența membrilor comisiei în fața bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a parohiei Vădeni.


(Doru Marcu)