22.07.2019 – Campanie de promovare pentru Școala Postliceală Sanitară „Sf. Ștefan” în Parohia „Înălțarea Domnului”, din Craiovița

Evenimente

Școala Postliceală Sanitară „Sf. Ștefan” din Craiova își continuă campania de informare cu privire la cifra de școlarizare aferentă anului școlar 2019-2020. În acest sens, cu sprijinul părintelui paroh Constantin Băjău, săptămâna trecută a avut loc la biserica cu hramul „Înălțarea Domnului” din Craiovița o întâlnire de informare cu enoriașii acestei parohii, precum și cu cei prezenți în zona centrului comercial din apropierea bisericii. Din partea școlii, pentru campania de promovare sunt responsabile d-na Manuela Fira și d-na Daniela Hogea.  

Au fost prezentate informații edificatoare despre baza materială și corpul profesoral de excepție al școlii, ce îi așteaptă pe viitorii cursanți începând din toamnă. Tot în acest context, profesorii și elevii voluntari ai școlii noastre au acordat celor prezenți o minimă asistență medicală, constând din verificarea tensiunii arteriale, a glicemiei și a greutății. De asemenea, reprezentanții școlii au găsit de cuviință să fie aproape și de enoriașii Paraclisului Mitropolitan „Sf. Ilie”, cu ocazia hramului ocrotitor.  

Instituția de învățământ post­liceal a fost preluată din luna martie a anului 2018 sub tutela Arhiepiscopiei Craiovei. Şcoala este o unitate de învățământ acreditată, conform O.M.E.C.I. nr. 3555/30.03.2009, domeniul Sănătate și Asistență Pedagogică, cu nivel de calificare 5, stabilit de Cadrul Național al Calificărilor, O.M. nr. 3973/2014, studiile fiind recunoscute și în străinătate.

Școala Postliceală Sanitară „Sfântul Ștefan” din Craiova ne pune la dispoziție două specializări, și anume: Asistent medical generalist și Asistent medical de farmacie. Școala își propune formarea la standarde europene de profesioniști de înaltă calificare în domeniul medical, capabili să se integreze pe piața națională și internațională a muncii. 

Oferta educațională pentru anul școlar 2019-2020 își propune să formeze 3 clase pentru specializarea Asistent medical generalist (90 de locuri) și 2 clase pentru specializarea Asistent medical de farmacie (60 de locuri). Durata cursurilor pentru fiecare specializare este de 3 ani. Perioada de înscriere a început cu data de 15 mai 2019 și durează până la 10 septembrie 2019. Programul de înscriere este de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 18:00, la sediul școlii de pe strada Adrian Păunescu nr. 16, din Craiova, județul Dolj. Pentru mai multe informații, adresa de web a școlii este următoarea: www.scoalasfantulstefan.ro. De asemenea, școala dispune și de pagină oficială de Facebook, și anume: https://www.facebook.com/ScoalaEcologica/.

 

(Doru Marcu)