06.09.2019 – Primirea PF Părinte Patriah Daniel, la Catedrala Mitropolitană din Craiova

Evenimente

„Suntem binecuvântați când vedem tineri în biserică cunoscându-se unii pe alții mai bine, rugându-se împreună, cântând împreună, descoperind valori spirituale și culturale în fiecare an cu o nouă prospețime”, a spus Patriarhul României, ajuns joi la Craiova pentru Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO).

Patriarhul Daniel a fost întâmpinat pe aeroport și apoi primit la Catedrala din Craiova de Mitropolitul Irineu al Olteniei, ierarhi, oficialități locale și centrale și de tinerii ajunși deja în oraș pentru evenimentul care va fi deschis joi seară.

„Anul acesta Dumnezeu a binecuvântat Oltenia și pe tinerii care vin aici ca să intensifice cunoașterea credinței ortodoxe și mai ales comuniunea între ortodocși într-o vreme de multă fragmentare individualistă și într-o vreme de mare nevoie de iubire sinceră, smerită și darnică”, a spus Patriarhul la primirea în Catedrala din Craiova.

În cuvântul de bun venit, Mitropolitul Irineu a descris atmosfera și starea sa sufletească prin cuvintele psalmistului David: „Cât de bine este și cât e de frumos să fie frații în unire”.

Patriarhul României a semnalat că, așa cum spune și imnul ITO 2019, Craiova este o „provincie latină” iubită de Sfântul Împărat Constantin cel Mare cel care a trimis misionari acolo pentru intensificarea credinței primite de la Sfântul Apostol Andrei.

„Oltenia latină și apoi creștină a rezistat în istorie tuturor valurilor de popoare migratoare și a transmis din generație în generație, cu multă jertfelnicie, credința ortodoxă”, a subliniat Preafericirea Sa.

„În Oltenia s-au născut oameni cu mult curaj și cu mult spirit de jertfă, personalități politice, culturale și domnitori ai Țării Românești ctitori de lăcașuri sfinte și ctitori de cultură”, a adăugat Patriarhul, amintind că epoca lui Brâncoveanu că a fost numită „monarhie culturală”.

„Ne rugăm Bunului Dumnezeu ca în aceste zile de întâlnire a tinerilor ortodocși din România, din jurul granițelor țării, din diaspora română și din alte Biserici Ortodoxe surori să fie un prilej de binecuvântare și bucurie spre slava Preasfintei Treimi și binele Bisericii și bucuria noastră a tuturor”.

La final, Patriarhul Daniel a oferit Mitropolitului Irineu mai multe daruri pentru Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova, printre care o cruce de binecuvântare, un kilogram de tămâie și cărți de cult.

Sursa: basilica.ro