28.03.2012 – Întâlnire de lucru cu inspectorii de Religie din Mitropolia Olteniei: Discuţii despre raportul Inspectorat-Facultate, la Craiova

Relatari
Inspectorii de Religie din Mitropolia Olteniei s-au întâlnit cu Înalt Preasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, pentru a discuta mai multe probleme legate de o mai bună colaborare în cadrul raportului Universitate-Inspectorat. La începutul şedinţei, IPS Părinte i-a premiat şi binecuvântat pe olimpicii de la disciplina Religie care vor reprezenta judeţul Dolj la faza finală a concursului de la Oradea.
La iniţiativa Departamentului de Teologie al Facultăţii de Teologiei, Istorie şi Ştinţele Educaţiei din Craiova, inspectorii din cele cinci judeţe ale Mitropoliei Olteniei, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi şi Olt, s-au întâlnit cu IPS Părinte Mitropolit Irineu, Decanul Facultăţii de Teologie din Craiova. Şedinţa a avut loc marţi, 27 martie, în sala de şedinţe a Centrului eparhial din Craiova. Cu acest prilej au fost abordate mai multe probleme legate de practica pedagogică a studenţior de la Facultatea de Teologie din Craiova şi de numirea îndrumătorilor pentru obţinerea gradelor didactice în învăţământul preuniversitar.
Discuţiile au fost precedate de premierea olimpicilor doljeni pentru rezultatele obţinute la faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale de Religie. Cu acest prilej, IPS Părinte i-a încurajat pe elevi în perspectiva participării la faza finală a concursului, ce va avea loc luna viitoare, în data de 3 aprilie, la Oradea.
„Religia ne ajută să modelăm omul de mai târziu”
În deschiderea şedinţei, Mitropolitul Olteniei le-a vorbit inspectorilor despre importanţa relaţiei dintre Inspectoratul Şcolar şi Universitate. „Am dorit foarte mult să ne întâlnim astăzi pentru a îmbunătăţi dialogul şi colaborarea dintre noi. Este foarte important ca această relaţie să fie una de comuniune şi comunicare pentru a avea rezultate folositoare în lucrarea de învăţare a Cuvântului lui Dumnezeu. Este de asemenea important să le stăm aproape profesorilor de Religie pentru a-i sprijini în activităţile pe care le desfăşoară. Religia este o disciplină care se dezvoltă şi creşte în sânul Sfintei noastre Biserici, de aceea trebuie să lucrăm pentru a o aşeza acolo unde îi este locul, în viaţa copiilor noştri. Din copilul de astăzi, Religia ne ajută să modelăm omul de mai târziu, atât din punct de vedere moral-religios, cât şi din punct de vedere social. Viaţa religioasă formază caracterul unei persoane, de aici rezultând şi importanţa ajutorului pe care trebuie să i-l acordăm profesorului de religie. Iată de ce am socotit necesar să ne întâlnim astăzi pentru a ne spune fiecare punctul de vedere. Intenţionăm totodată să facem periodice aceste întâlniri pentru a ajunge la rezultatele pe care le dorim”, a conchis IPS Părinte Mitropolit.
(Sursa: Editia de Oltenia a ziarului Lumina)