26.04.2013 – Un nou centru pentru bătrâni în cartierul vâlcean Ostroveni: Aşezământul Pensiune „Sf. Nicolae”, în grija Asociaţiei „Vasiliada”

Evenimente


 
 
Adunarea Generală a Asociaţiei Vasiliada a aprobat miercuri, 24 aprilie a.c., înfiinţarea unei noi filiale a asociaţiei, în municipiul Râmnicu Vâlcea. Primul proiect pe care Asociaţia Vasiliada îl va implementa în Râmnicu Vâlcea va avea în vedere dezvoltarea de servicii socio – medicale pentru persoane de varsta a III-a, aceste servicii urmand a fi oferite in cadrul Asezamantului Pensiune „Sfântul Nicolae”.
Aşezământ rezidenţial pentru persoane vârstnice a fost dat în concesiune Asociaţiei Vasiliada a Mitropoliei Olteniei de către Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru o perioadă de 40 de ani. Predarea instituţiei de asistenţă socială a avut loc în cadrul unei conferinţe de presă organizată miercuri la Aşezamântul Pensiune „Sfântul Nicolae”, la care au fost prezenţi Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, părintele Adrian Stănulică, preşedintele Asociaţiei Vasiliada, ing. Emilian Frâncu, Primarul Municipiului Râmnicu Valcea, Viceprimarul Râmnicului Gigi Matei, consilieri municipali şi alţi reprezentanţi ai administraţiei locale.
            În cadrul conferinţei, Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu a prezentat asistenţei proiectul de la Râmnicu Vâlcea, dar şi planurile de viitor, care au ca scop principal implicarea cât mai mult a Bisericii în comunitate. Suntem pe deplin mulţumitori lui Dumnezeu că am reuşit să realizăm acest parteneriat, care în final a prins contur şi a fosta semnat. Noi ne-am gândit la acest lucru de îndată ce am aflat de oportunitatea unui pension pentru persoanele de vârsta a III-a. Am ales această denumire pentru că “Sfântul Nicolae” este Ocrotitorul tuturor, mai ales al celor bătrâni, iar în Râmnicu Vâlcea avem Catedrala Episcopală ”Sfântul Nicolae” şi Seminarul cu acelaşi nume. Sunt convins că cei care vor veni aici vor fi protejaţi de Sfântul Ocrotitor să-şi ducă mai departe bătrâneţile în linişte şi mângâiere sufletească. Dorim ca bătrânii noştri să fie ajutaţi şi îngrijiţi, pentru că este datoria noastră, a Bisericii credincioşilor noştri, ajutorarea acestor bătrâni. Mulţumim în primul rând Bunului Dumnezeu şi Sfântului Nicolae că ne-a ajutat de neîncetate ori în aceste momente şi ne rugăm să ne lumineze şi de acum înainte spre lucrul cel bun”, a precizat  Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.
       În cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Vasiliada, care a avut loc în aceeaşi zi, s-a hotărât înfiinţarea unei filiale a acestei asociaţii la Râmnicu Vâlcea, PS Emilian Lovişteanul urmând să fie numit preşedinte de onoare
Părintele Adrian Stănulică, preşedintele Asociaţiei Vasiliada, a subliniat necesitatea implicării întregii comunităţi în activităţile sociale desfăşurate în cadrul Mitropoliei Olteniei, manifestându-şi totodată recunoştinţa pentru deschiderea înstituţiilor locale către parteneriatele care vin în folosul oamenilor. “Pentru noi este un moment de o importanţă deosebită, având în vedere anvergura acestui proiect. Asociaţia Vasiliada are o bogată activitate socială, de 12 ani oferim servicii sociale acreditate conform tuturor standardelor în vigoare pentru numeroase categorii de persoane aflate în dificultate, iar pentru acest lucru am căutat dintotdeauna parteneri pentru a dezvolta servicii sociale care să răspundă cât mai bine nevoilor pe care le au oamenii. Dacă în Craiova, în urmă cu câţiva ani, împreună cu Primăria Municipiului Craiova am reuşit să creăm prima reţea de îngrijiri la domiciliu pentru vârstnicii singuri, reţea pe care Primăria o gestionează şi astăzi, iar Asociaţia Vasiliada continuă să-şi ofere sprijinul, iată că acum continuăm demersul nostru, pe de o parte, în direcţia întăririi parteneriatelor cu instituţiile locale şi de asemenea aceea de a răspunde nevoilor pe care oamenii aflaţi în dificultate le au, îndreptându-ne atenţia de data aceasta către persoanele de vârsta a treia, din municipiul Ramnicu Valcea”, a spus părintele Adrian Stănulică.