MSN
  • Biserica Sfantul Dumitru a fost locul in jurul careia a gravitat ani de-a randul viata orasului Craiova. A ocupat un loc de baza in sistemul de fortificatie al urbei.
  • Construita in stil bizantin, Catedrala Mitropolitana Sfantul Dimitrie este una din cele mai frumoase biserici ale orasului Craiova.
  • Catedrala mitropolitana "Sfantul Mare Mucenic Dimitrie" gazduieste moastele: Sfintilor Serghie si Vah, Sfintei Mucenite Tatiana si Sfantului Ierarh Nifon.
  • In inscriptia pastrata din timpul domniei lui Matei Basarab nu se pomenesc ctitorii anteriori intelegandu-se faptul ca monumentul ii apartine in intregime domnitorului.
  • Clopotnita Bisericii a fost construita din caramida vechiului castru roman de la Pelendava.

Catedrala | Arcade | Moaste | Inscriptie | Clopotnita


iulie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Iun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

19.07.2018 – Programul slujirilor arhiereşti ale IPS Părinte Irineu

Sâmbătă, 21 iuilie 2018, Înaltpresfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, va săvârşi Sfânta Liturghie şi slujba de sfinţire a Bisericii “Sfântul Cuvios Nicodim de la Tismana” din Parohia Ponoarele, judeţul Mehedinţi (în apropierea celui mai mare pod natural din România şi al doilea din Europa, cunoscut sub numele de “Podul lui Dumnezeu”). …..Citeste mai departe

19.07.2018 – Mitropolitul Olteniei va sluji de Sfântul Ilie la hramul Mânăstirii de la Sanatoriul Dobriţa

Vineri, 20 iulie 2018,  în ziua de prăznuire a Sfântului Prooroc Ilie  Tesviteanul, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Olteniei şi Mitropolitul Olteniei, va săvârşi Sfânta Liturghie la hramul Mănăstirii „Sfântul Ilie” situată în apropierea Sanatoriului din localitatea Dobriţa, judeţul Gorj.
Piatra de temelie a bisericii aşezământului monahal de la Dobriţa a fost pusă în anul 2005, …..Citeste mai departe

19.07.2018 – Preafericitul Părinte Patriarh Daniel aniversează împlinirea vârstei de 67 de ani

Duminică, 22 iulie 2018, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, aniversează împlinirea vârstei de 67 de ani.
În aceste zile, Patriarhul României se află, în vizită de lucru, la Mănăstirea Sfânta Maria – Techirghiol, stavropighie patriarhală.
În ziua de 22 iulie 2018, la biserica Mănăstirii Sfânta Maria – Techirghiol, după Sfânta Liturghie, de la ora …..Citeste mai departe

19.07.2018 – Cinstirea Sfântului Prooroc Ilie în Cetatea Băniei: Biserica Otetelişenilor, arc peste timp

Praznicul Sfântului Mare Prooroc Ilie Tezviteanul este aşteptată în fiecare an cu multă bucurie de credincioşii din Cetatea Băniei. Cu acest prilej, una dintre bisericile istorice ale oraşului, critorie a boierilor Otetelişeni, devine neîncăpătoare pentru numărul binecredincioşilor creştini, dornici să aducă prinos de laudă marelui profet al Legii Vechi.
În centrul oraşului Craiova, foarte aproape …..Citeste mai departe

19.07.2018 – Oaspeți belgieni la Centrul Social Multifuncțional pentru copii dezavantajați din Grădinari, județul Olt

Centrul social multifuncțional pentru copii dezavantajați din Grădinari, județul Olt, al Arhiepiscopiei Craiovei, a fost vizitat perioada aceasta de un grup de tinere cercetașe ale organizaței belgiene ,,Jeunes en Roumanie”, aflate în tara noastră într-un schimb de experiență.

Cu acest prilej, au vizitat Centrul, au fost familiarizate cu activitățile desfășurate, participând cu entuziasm la o …..Citeste mai departe