MSN
  • Biserica Sfantul Dumitru a fost locul in jurul careia a gravitat ani de-a randul viata orasului Craiova. A ocupat un loc de baza in sistemul de fortificatie al urbei.
  • Construita in stil bizantin, Catedrala Mitropolitana Sfantul Dimitrie este una din cele mai frumoase biserici ale orasului Craiova.
  • Catedrala mitropolitana "Sfantul Mare Mucenic Dimitrie" gazduieste moastele: Sfintilor Serghie si Vah, Sfintei Mucenite Tatiana si Sfantului Ierarh Nifon.
  • In inscriptia pastrata din timpul domniei lui Matei Basarab nu se pomenesc ctitorii anteriori intelegandu-se faptul ca monumentul ii apartine in intregime domnitorului.
  • Clopotnita Bisericii a fost construita din caramida vechiului castru roman de la Pelendava.

Catedrala | Arcade | Moaste | Inscriptie | Clopotnita


noiembrie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Oct    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

16.11.2018 – Programul slujirii arhierești a Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei

În Duminica a XXVI-a după Rusalii, în data de 18 noiembrie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, va săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala mitropolitană cu hramul „Sf. Mc. Dumitru”, din Craiova.

(Doru Marcu)

16.11.2018 – Eveniment festiv pentru Biserica din Oltenia: Părintele Mitropolit Irineu, la 61 de ani de viaţă

Astăzi, 16 noiembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, împlineşte 61 de ani de viaţă. Cu acest binecuvântat prilej, rugăm pe Bunul Dumnezeu să păzească în pace, sănătate şi lungime de zile pe Arhipăstorul nostru, „drept învăţând cuvântul Adevărului Său”.

Biografia IPS Părinte Mitropolit Irineu se scrie începând cu 16 noiembrie 1957. …..Citeste mai departe

16.11.2018 – „Ziua Bibliei”, la Facultatea de Teologie din Craiova

Catedra Disciplinelor Biblice din cadrul Facultăţii de Teologie din Craiova a organizat miercuri, 14 noiembrie, o activitate academică dedicată „Zilei Bibliei”. Astfel, în Sala „Sfântul Antim” din cadrul facultăţii, a fost prezentată conferinţa cu tema „Istoria textului şi a canonului biblic în traducerile româneşti”. Au conferenţiat: pr. lect. dr. Ion Reşceanu, pr. lect. dr. …..Citeste mai departe

14.11.2018 – Postul Crăciunului, timp de înfrânare și sporire duhovnicească

Ne aflăm la începutul Postului Crăciunului, perioadă duhovnicească şi liturgică plină de semnificaţii din timpul anului bisericesc, ce ne conduce spre slăvitul praznic al Întrupării Fiului lui Dumnezeu. Biserica a rânduit acest timp duhovnicesc de nevoinţă sufletească şi trupească a credincioşilor, aceştia fiind chemaţi să participe la sfintele slujbe, să lupte cu ispitele şi …..Citeste mai departe

14.11.2018 – Activitate catehetică pentru copii şi tineri în Parohia Rovinari I

Grupul parohial de copii şi tineri din Parohia Rovinari I, Protopopiatul Târgu Jiu Sud, judeţul Gorj, s-a întrunit săptămâna aceasta la biserică pentru o nouă activitate catehetică. Tema aleasă pentru discuţie a avut un generic sugestiv: „Aşa a fost la Marea Unire”. La final, participanţii au vizionat filmul documentar despre evenimentul Marii Uniri, regizat …..Citeste mai departe