MSN
  • Biserica Sfantul Dumitru a fost locul in jurul careia a gravitat ani de-a randul viata orasului Craiova. A ocupat un loc de baza in sistemul de fortificatie al urbei.
  • Construita in stil bizantin, Catedrala Mitropolitana Sfantul Dimitrie este una din cele mai frumoase biserici ale orasului Craiova.
  • Catedrala mitropolitana "Sfantul Mare Mucenic Dimitrie" gazduieste moastele: Sfintilor Serghie si Vah, Sfintei Mucenite Tatiana si Sfantului Ierarh Nifon.
  • In inscriptia pastrata din timpul domniei lui Matei Basarab nu se pomenesc ctitorii anteriori intelegandu-se faptul ca monumentul ii apartine in intregime domnitorului.
  • Clopotnita Bisericii a fost construita din caramida vechiului castru roman de la Pelendava.

Catedrala | Arcade | Moaste | Inscriptie | Clopotnita


august 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Iul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

20.08.2018 – Duminica a XII-a de după Rusalii în Arhiepiscopia Craiovei: IPS Părinte Mitropolit Irineu a resfinţit Biserica „Sf. Împăraţi” din Rovinari-Gorj

În Duminica a XII-a de după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a săvârșit slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și Sfânta Liturghie, în parohia Rovinari I, Protoieria Târgu-Jiu Sud, județul Gorj.

Conform tradiției liturgice, slujba de resfințire a unei biserici se săvârșește înainte de …..Citeste mai departe

20.08.2018 – Bucurii duhovniceşti la Biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Craiova

Biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Craiova şi-a serbat săptămâna trecută hramul. Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârşită de un impresionant sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu pr. paroh Cosmin Dorobăţ. Pe lângă Evenimentul Euharistic, credincioşii au fost bucuraţi duhovniceşte de o frumoasă interpretare psaltică a „Baladei Sfinţilor Martiri Brâncoveni”.
Sfântul locaş se …..Citeste mai departe

17.08.2018 – Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolitul Olteniei, la hramul Mănăstirea Hurezi: „Sfinții Martiri Brâncoveni sunt modele de unitate națională”

La hramul Mănăstirii Hurezi, joi, 16 august 2018, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Irineu Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolitul Olteniei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, și Preasfințiții Părinți: Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Siluan, Episcopul Ortodox Român …..Citeste mai departe

16.08.2018 – Praznicul „Adormirii Maicii Domnului” la Mănăstirea Tismana: Sfântă Liturghie Arhierească săvârşită de IPS Părinte Mitropolit Irineu

Mănăstirea Tismana şi-a serbat hramul miercuri, 15 august, de Praznicul „Adormirii Maicii Domnului”. Cu acest binecuvântat prilej de bucurie duhovnicească, câteva sute de credincioşi au luat parte la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi.

Ca în fiecare an, …..Citeste mai departe

14.08.2018 – Programul slujirilor arhierești ale Înaltpreasfințitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei

În data de 14 august 2018, Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, va oficia slujba Privegherii Mari și Prohodul Maicii Domnului, începând cu orele 1800. A doua zi, 15 august 2018, la primele ore ale dimineții, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, ÎPS Irineu va săvârși Sfânta Liturghie, cu ocazia …..Citeste mai departe